Projekti pamahti kunnolla käyntiin viikonloppuna. Parissa päivässä arviolta yli tuhat neliötä Petterin ja Kahverin seiniä täytettiin graffiti- ja katutaiteella.

IMG_4257

Eoreonen teos on yksi suurimmista viikonloppuna tehdyistä.

Yhteensä parikymmentä eri-ikäistä ja -näköistä taiteilijaa hääräsi Keravan keskustassa viikonlopun ajan. Moni saapui paikalle silmät innosta kiiluen jo perjantaina.

IMG_4177

Jr. työssään.

Keravalaiset eivät voineet välttyä seinätaiteelta, sillä maalausspotit sijaitsivat paraatipaikalla keskustan kävelykadun varrella. Kuultujen kommenttien ja somepöhinän perusteella harva  ilmeisesti halusikaan.

IMG_20160611_150143.2

Päiväkävelijät ihmettelemässä hetkessä muuttunutta katukuvaa.

Kaikki taiteilijat tuottivat hyvin erinäköistä jälkeä. Joukkoon mahtui perinteisiä graffitipiissejä ja näyttäviä katutaideteoksia.

IMG_4168

Lena Salmi Kerava-aiheisen teoksensa edessä.

Kaksi yhteistä tekijää nousi esiin maalitahraisten taiteilijoiden kanssa jutellessa: vilpitön ilo sponsoreiden lahjoittamista maaleista, juomista ja ruoista (eivät olleet tottuneet moiseen) ja kiitollisuus projektin isälle, valtavasti töitä kaiken mahdollistamiseksi tehneelle Jouni Väänäselle.

IMG_4227

Taiteilijaporukan nuorin jäsen Niko ”Neon” Moisas ja crew.

Jouni ”Psyke” Väänänen itse joutui malttamaan koko viikonlopun ajan pitämään sormensa irti maaleista ympärillä hyöriviä taiteilijoita, toimittajia ja uteliaita keravalaisia isännöidessä. Siellä se projektinjohtaja kuitenkin kiireenkin keskellä paineli menemään kasvoillaan syvä virne koko kevään suunnittelun tuottaessa hedelmää.

grafffa_576p_9cf7e8c4

Herra Väänänen hankolaista pikkuleipää muistuttavana Iltalehden haastattelussa.

Suuri kiitos jokaiselle tekijälle viikonlopusta!

IMG_6724

Sellekhanks ehti poseeraamaan.

Purkutaide-projekti ei toki jää tähän. Tyhjiä pintoja on vielä paljon jäljellä, ja maalailu jatkuu koko kesän. Satuimmepa saamaan luvan myös Petterin kiinteistön muuhun käyttöön, joka on ollut tavoitteena projektin alusta alkaen. Siitä lisää myöhemmin…

Tags: , , ,