Purkutaide avaa 4000 m2 laajuisen Ihmemaa X -näyttelyn Keravan ydinkeskustassa

Koronakesien 2020 ja 2021 ilmiöksi muodostuneesta Taiteen kotitalo -näyttelystään (50 000 kävijää) tunnettu Purkutaide avaa uuden suurnäyttelyn 1.6.2024 klo 10. Entisessä Anttilan tavaratalossa Keravan ydinkeskustassa järjestettävä näyttely on laajuudeltaan 4000 m2. Teoksia on ollut toteuttamassa 240 taiteilijaa.

Purkutaide on keravalainen kollektiivi, joka keskittyy taide- ja kulttuuritoteutusten tuottamiseen purkua odottaviin kiinteistöihin. Purkutaiteen vuonna 2016 käynnistyneen toiminnan päätavoitteena on havainnollistaa purkua odottavien kiinteistöjen hyödyntämätöntä potentiaalia taidekentän toiminta-alustoina sekä saada aikaan kansallisen tason muutos asiaan liittyviin rakenteisiin ja toimintamalleihin. Omilla näyttelytoteutuksillamme haluamme lisäksi nostaa suuren yleisön tietoisuuteen uusia taiteilijoita ja madaltaa taidenäyttelyissä käymisen kynnystä.

Ihmemaa X on Purkutaiteen yhdestoista toteutus. Systemaattinen toimintamme edellämainittujen tavoitteiden puolesta inspiroi myös muita taidekentän toimijoita. Taide- ja kulttuuritoteutuksia syntyy purkukiinteistöihin tällä hetkellä ympäri Suomen enemmän kuin koskaan aiemmin.
 
"Purkutaide ei ole maamme ensimmäinen taidenäyttelyitä urbaaniin hukkatilaan järjestävä kollektiivi. Olemme kuitenkin selvästi onnistuneet nostamaan tämän toimintatavan laajempaan tietoisuuteen ja samalla luomaan yhä kiihtyvän trendin. Tämän kesän näyttelymme on oman toimintahistoriamme suurin ja ehdottomasti merkittävin panostuksemme toiminnan nostamiseksi jälleen uudelle tasolle. Toivomme sen toimivan katalyyttinä myös muiden luomille omaehtoisille monitaiteellisille näyttelyille. Juuremme ovat katu- ja graffititaiteessa, mutta nykyisellään Purkutaiteen järjestämiin näyttelyihin pyritään saamaan mahdollisimman laaja läpileikkaus myös muualta taiteen valtavirran ulkopuolelta", kertoo asiasta Purkutaiteen taiteellinen johtaja Jouni Väänänen.

Ihmemaa X

Kauppakaari 1, 04200 Kerava
Auki 1.6. - 18.8.2024
(Syksyn aukioloista tiedotetaan myöhemmin)
ti - su klo 10 - 17
Lippukassa suljetaan klo 16
Lippukassa / info:
(Vastaa näyttelyn aukioloaikoina)
Puh. 041 3119008
Myös WhatsApp-tiedustelut
Näyttelyvieraita kehotetaan mahdollisuuksien mukaan saapumaan paikalle hyvissä ajoin. Näyttelyssä on paljon koettavaa ja tunti on siihen varsin lyhyt aika.

Liput:
Aikuiset 12€
Lapset 10€

Näyttely on esteetön
Avustaja ilmaiseksi EU:n vammaiskortilla
Ei lemmikkejä
Näyttely sopii lapsille valvovan aikuisen seurassa

 

Purkutaiteen näyttelyt ovat moni- ja tasa-arvoisia toteutuksia

Purkutaiteen aiempien näyttelyiden tavoin moni- ja tasa-arvoisuus ovat merkittävässä roolissa Ihmemaa X:ssä. Ammattitaiteilijoiden lisäksi teoksia on ollut toteuttamassa mm. päihde- ja mielenterveyskuntoutujia. Suomen lisäksi taiteilijoita on Keravalle saapunut mm. Italiasta ja Saksasta - yksi heistä polkupyörällä.
Taiteilijoista tasan 45% on naisia ja miehiä, 10% muunsukupuolisia.

Näyttelypaikkana toimiva vanha Anttilan tavaratalokiinteistö on saatu käyttöön OP Kiinteistösijoitus Oy:ltä, Keravan kaupunki on avustanut toteutuksessa ja merkittävä osa rahoituksesta on Suomen kulttuurirahaston myöntämää Taide²-apurahaa.

Ihmemaa X:n kesänäyttelykausi on 1.6. - 18.8., jolloin näyttely on auki tiistaista sunnuntaihin klo 10 - 17. Syksyn mahdollisista lisäaukioloista tiedotetaan myöhemmin. Aikuisten liput maksavat 12 ja lasten 10 euroa.